Ramazan Günlüğü 15. Gün Heyecanı


Çizen Hatice VANLI

 Ramazan’ın yarısı bitti. Annemin dediği gibi işte çabucak bitiyor. 

Bugün Murat’la annemin mukabelesine gittik. Mukabele şöyle oluyor: bir hoca Kur’an okuyor, diğerleri de içinden okuyor. Okuması hızlı olmayanlar gözleriyle takip ediyor. Hatta hiç Kur’an bilmeyenler de oturup dinliyor.

Ramazan ayı Kur’an ayı. Kur’an-ı Kerim Ramazan ayında indirildiği için sanki bu indirilmeyi yaşıyor gibiyiz. Herkes bir şekilde Kur’an’la meşgul oluyor. Dünya mescidinde tüm Müslümanlar Kur’an okuyor veya dinliyor.

Ramazan ayı bu sene çok güzel bir zamana geldi. Kırmızı, pembe güller, hanımelleri, şebboylar, karanfiller… Sanki tüm çiçekler  Ramazan’a hoş geldin diyor.

Bu aralar çok yağmur yağdırıldı. Nisan yağmurları nasıl her tarafı yeşillendiriyorsa Ramazan da bizim ibadetlerimizi çoğaltıyor. Bir tek Ramazan seksen senelik bir ömür neticesini kazandırabilirmiş.

Üç aylar bizi Ramazan’a hazırladı. Recep ayında bir Kur’an harfine 100’den fazla sevap veriliyor. Şaban ayında 300 veriliyor. Bu mübarek Ramazan’da ise 1000 sevap veriliyor. Ramazan’ın cumalarında binlerce sevap veriliyor. Hele Kadir gecesinde bir Kur’an harfine 30 000 sevap veriliyor. Rabbimiz ne kadar merhametli. Bazı zaman lakaytlığımdan utanıyorum. Bizi bu kadar seven, bu kadar merhamet eden rabbime daha güzel kulluk etmeliyim diye düşünüyorum.

Mukabeledeki hoca çok güzel okuyordu. Dinlerken hayalen peygamberimin asrına gittim. Sanki bu okuyan peygamberimin mübarek ağzıydı. Sahabeler de karşısına geçmiş onu büyük bir sevgiyle dinliyordu.

Mukabele bitince Murat’la kalktık. Ama ev sahibi teyze elimize küçük bir paket sıkıştırdı. “Bu sizin iftarlığınız.” Dedi.

Çıkınca merakla açtık. Oooo! İçinde hurma, çikolata, gofret ve şekerlemelere kadar her şey var. Biz mukabelenin mükâfatını daha cennete gitmeden görmeye başladık. 



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »

Henüz kimse yorum yazmadı.