Betül'ün Doğum Günü


Bugün Betül için büyük gündü. Bütün arkadaşlarını doğum gününe çağırmıştı ve içi içine sığmıyordu. Annesinin de yardımıyla çok güzel bir masa hazırladılar. En sevdiği yiyecekleri sırayla dizdiler. Tabak tabak cipsler, patates kızartmaları, çikolatalar, kolalar daha neler neler... 

Arkadaşlarının da gelmesiyle, Betül’ün yüzündeki büyük gülüş ve heyecanla kocaman doğum günü pastasını kesti. Arkadaşlarıyla doyasıya bütün yiyeceklerden yiyerek oyunlar oynadılar ve eğlendiler.

Parti bitip arkadaşları gidince; Betül bütün yorgunluğu ve tıka basa dolan midesiyle kendini hiç iyi hissetmiyordu. Yatağına uzandı ve karnından bazı seslerin geldiğini hissetti. Sanki o küçük odada birileri konuşuyordu. Gözleri kapalı onları dinliyordu.

Kırmızı yürek; arkadaşlar bir inleme sesi var duyuyor musunuz?

İkizler; bugün o kadar kötü içecekleri temizledik ki yorgunluktan kimseyi duyamadık. Kardeşim de yorgunluktan uyuya kaldı

Akkız ve karakız da evet biz de bugün boş yere çok çalıştık ve çok yorulduk.

İnce ve kalın örgülü kızlarda; bize de bugün çok zararlı gıdalar geldi onları ayıklayıp vücudu temizlemekten helak olduk.

Kırmızı yürek; pembe kızdan cevap gelmedi acaba böyle acı acı inleyen o mu yoksa?Ben bir bakayım dedi ve seslendi.

Pembe Kız Pembe Kız iyi misin? Bu inleme sesi senden mi geliyor?

Pembe Kız; çok özür dilerim arkadaşlar sizi rahatsız mı ettim dedi?

Yok, estağfirullah olur mu öyle şey canım arkadaşım. Derdine derman olmak istedik sadece

Pembe Kız; teşekkür ederim bugün Betül çok cips yedi ve kola da içti yüzeyimde ufak bir yara vardı. “O biraz canımı acıttı. Zararlı gıdalardan oluşan asidin yaramı büyütmesine ve sızlatmasına artık dayanamıyorum dostlarım. Canım çok acıyor çok!” derken Betül büyük bir acıyla uyandı ve annesinin yanına koştu.

“Anneee midem çok ağrıyor, bana yardım et” diye feryat ediyordu. Annesi hemen paltosunu alarak Betül’ü arabaya bindirdi. Doktora gittiğinde midesi çok bulanıyor ayakta zor duruyordu. Doktor muayene ettikten sonra, Betül ve annesine dönerek,” bugün ne yedi Betül” diye sordu?

Annesi her şeyi anlatınca Doktor bey; “midesi hasta ve yorgun düşmüş Betül’ün, genel sağlığı ve midesinin iyiliği için.” “Bundan sonra artık cips, kola ve bunun gibi yiyeceklerden uzak durman gerekiyor. Aksi takdirde daha kötü şeyler olabilir Betül Hanım” dedi Betül mahcup bir edayla; “olur Doktor Amca bundan sonra yediklerime daha çok dikkat ederim inşallah” dedi ve Doktor Amcasına teşekkür etti. Annesiyle ilaçlarını alıp eve döndüler O günden sonra da Doktor Amcasına ve kendine verdiği sözü hiç unutmadı.



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »

Henüz kimse yorum yazmadı.
Sultan Alkan

Sultan Alkan


 Özel bir anaokulda Nur Damlaları'nın öğretmeni olarak görev yapıyor.

Nur Damlaları sınıfının ismi Erzurum'da doğdu.
Evli 2 çocuk annesi