Ramazan Günlüğü 14. Gün Heyecanı


Çizen: Hatice VANLI


Bugün  Ramazan’ın 14’ü.Eskiler ayın 14’ünde pırıl pırıl parlayan ayı görünce 

“Ay gördüm Allah

Amentü billah

Ne günahım varsa 

Affetsin Allah”

Diye dua ederlermiş. Hatta bu dualar sonra türkülere bile girmiş.

Elhamdülillah ne güzel bir milletiz. Rabbimize dualarımız, her şeyimizde var. 

Allah’a ısmarladık diyoruz. Maaşallah diyoruz, Allah mübarek etsin diyoruz, Allah şifa versin diyoruz, Allah büyüktür, verir bir kolaylığını diyoruz. Allah sabır versin diyoruz, Allah muhafaza etsin diyoruz, Allah kolaylık versin diyoruz. Diyoruz da diyoruz. Hayatımızın her diliminde Rabbimizi hatırlatacak konuşmalar eksik olmuyor.

Hele günde beş vakit okunan ezanlarımız, cuma günleri veya ölümlerde okunan selalar, camiler, minareler hatta mezar taşları bile bize Rabbimizi hatırlatıyor

İşte bunlara şeair deniliyor. Bir sembol gibi bir bayrak gibi İslamiyeti temsil ediyor.

Hele Ramazan’daki oruçlarımız. Akşama yakın buyurunuz emrini bekliyor gibi bir kulluk tavrı içine giriyoruz.

Bu güzel düşünceler içindeyken, aklıma can sıkıcı bir şey geldi:

Bugün çarşıdaydım. Gencecik askerler lokantalara oturmuş yemek yiyor. Siz gençsiniz ağabeyler. Bize böyle mi örnek oluyorsunuz? 

Şeker hastası olanlar “Rabbim ne olur yardım et, orucumu tutabileyim” diye yalvarırken sizin yaptığınız beni çok üzdü. 

Evet, artık terhis oluyordunuz. Memleketlerinize gidecektiniz, oruç tutamadınız. Ama böyle herkesin önünde Mübarek Ramazan’a hürmetsizlik edemezsiniz ağabeyler.

Biz çocuğuz, sizin korumanız altındayız. Bize nasıl örnek olduğunuza lütfen bir daha bakın. Bunu bilelim ki Rabbimizin bizim ibadetimize ihtiyacı yok. Fakat bizim ibadete ihtiyacımız var. İbadet bizim kalbimizin ve ruhumuzun manevi hastalıklarına şifadır. Oruç tutmamakla Rabbimize değil sadece kendimize zarar getiririz.

Belediye başkanlarına da kızıyorum. Tamam, özgürlük var amma mübarek Ramazanımıza böyle hürmetsizlik eden dönercilerin de Ramazanda vergilerinin iki katına çıkması gerekir. Bir kişiye hakaret suç oluyorsa binlerce insanı ilgilendiren, Ramazan ayına hakaret neden suç olmuyor? Para için hürmetsizlik edenlere verilecek en güzel yaptırım para olması gerekir diye düşünüyorum.

        Biliyorum boyumdan büyük şeyler konuştum ama çarşıdaki insanlar beni çok üzdü. Hele tesettürlü hanımlar bile dürümcüye gidiyorsa bir yerlerde yapmamız gereken şeyler yapılmamış diye düşünüyorum.

Şimdi canım iyice sıkkın. Ama bir söz daha var, insana teselli veriyor, şevk veriyor: ALLAH’TAN ÜMİT KESİLMEZ. 



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »

Henüz kimse yorum yazmadı.