Ben Bir Lâmayım; Dikkat Edin Tükürürüüüm!


Hiç lâma gördünüz mü arkadaşlar? Görmediyseniz bile bizim en çok hangi özelliğimizle tanındığımızı duymuşsunuzdur. Hayvanat bahçesine gittiğinizde dikkatli olun. Çünkü orada biz lâmalardan tükürük yeme tehlikesi vardır.

Önce size kendimi biraz tanıtayım. Sonra da neden tükürdüğümü anlatacağım inşaAllah.

Ben deveye benzerim; kuvvetli ve iriyim. En yokuşlu yerlerde bile rahat yürüyebilirim. Çok iyi bir yük hayvanıyım.

 Tüylerimin rengi kahverengi, siyahımsı ve beyaz arasında değişir. Başım, boynum ve bacaklarım kısa tüylerle kaplıdır. Ama vücudum yumuşak ve daha uzun tüylerimin altında kaybolmuş gibidir.

Başım ve yürüyüşüm deveninki gibidir. Tüylerim koyuna, bacaklarım geyiğe, inatçılığım da katıra benzer arkadaşlar:)

Allah, deveyi nasıl çöl bölgeleri için yaratmışsa, bizi de karlarla örtülü dağlarda bile rahatlıkla yaşayabileceğimiz çeşitli özelliklerle donatmıştır.

Aslında biz her iklimde yaşayabiliriz. Dağlarda, vadilerde, ağaçlık bölgelerde ve sıcak orman alanlarına kadar her yerde.

Yol kenarlarında bulduğum otlar ve bitkilerle beslenirim ben. Tıpkı deve gibi, su bulduğumda bol bol içip depolarım ve bu şekilde uzun süre susuz yaşayabilirim.

Şimdi gelelim bazı huylarımı açıklamayaaa...

Ben inatçı bir hayvanım demiştim ya. Köpek gibi itaatli değilim. Ehlileştirilsem de, bağımsızlığımdan vazgeçmem. Bana verilen işi bir kere yapmaya yanaşmadıysam, artık asla inadından vazgeçmem. Güzel bir huy değil biliyorum arkadaşlar. Siz sakın böyle yapmayın.

Bir de sabırla yük taşırken birden üzerime fazla yük yüklenirse hemen yere çökerim. Yük üzerimden alınmaz ve yürümem için zorlanırsam kızarııım. Bana kalkmam için vursalar bile yerimden kıpırdamam. Özellikle benimle inatlaşılırsa, hakaret edilirse öfkelenirim. Örneğin tekme atarım.

En çok bilinen huyum da beni rahatsız eden her şeyin üzerine tükürürüm! Hatta ısırabilirim bileAma bunların hepsini kızdığım zaman yaparım. Kendimi bu şekilde savunmaya çalışırım.

Ne kadar ilginç değil mi sevgili arkadaşlar? Allah, görünüş ve özellikleri birbirine benzeyen biz hayvanlara farklı farklı davranışlar ilham etmiş. İşte bu, Rabbimizin benzersiz yaratmasıdır..



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »