Ben Sevimli Bir Tavşanım :)


Beni hepiniz tanırsınız. Ben bir tavşanım arkadaşlar. Biraz daha büyüyeyim boyum 50-70 cm. olacak. Ön bacaklarım kısa, arka bacaklarım uzun ve güçlüdür. Ayakta durduğuma bakmayın, şu an fotoğraf çektirmek için böyle duruyorum. Bacaklarının bu ilginç yapısı sayesinde, orta hızda giden bir arabadan bile hızlı koşarım.

Kulakları komik değil mi, amaa o uzun kulaklarım çok iyi işitir. Ses çıkarmadan yanıma yaklaşmaya çalışsanız da, sizi hemen fark ederim.

Ses tellerim var ama çok fazla sesli iletişim kuramam. Homurdanırım bazen, korktuğumda ya da canım acıdığında “viyk viyk” sesine benzer bir ses çıkarırım.

Ben et yemem yani otoburum, yeşillikle beslenirim. Peki, bana "yiyecek olarak en çok sevdiğin şey nedir?" diye sorsanız ne cevap veririm dersiniz? Hepinizin "havuç, havuç" dediğini duyar gibiyim. Her şeyi birbiriyle uyumlu yaratan Allah, havuçları da benim en uygun beslenebileğim şekilde yaratmış. “Nasıl?” derseniz; biz doğada daha çok yeraltında kazdığımız yuvalarda yaşarız. Havuçlar da tam bizim yeraltındaki yaşantımıza uygun olarak yerin altına doğru büyür. Havuç, tıpkı patates gibi, havuç bitkisinin yer üstündeki kısmı değil, köküdür. Şunu da unutmayalım; havuç sizler için de oldukça yararlı bir besindir; özellikle gözleriniz için.

Allah canlılara yalnızca yiyecekler konusunda değil, yaşamlarının kolaylaşması için de birçok özellik vermiş. Allah kusursuzca yaratandır sevgili Arkadaşlar.



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »

  • 12 Ağustos 2013, Pazartesi - 17:55

    zeynep8
       zeynep8 - Sakarya


    tavşanlar oldukça tatlı hayvanlardır,
    tavşanları severim.

  • 23 Mayıs 2013, Perşembe - 13:53

    antalyalı antalyalı


    çok şirin bir tavşanmış bu tavşan.bu kadar şirinini görmedim :)