Tahtadaki Çiviler ve İzleri


Kötü karakterli bir genç varmış. Bir gün babası ona çivilerle dolu bir torba verip, “Arkadaşların ile tartışıp kavga ettiğin zaman, her seferinde bu tahta perdeye bir çivi çak.” demiş. Genç, birinci gün tahta perdeye 37 çivi çakmış.

Sonraki haftalarda kendi kendini kontrol etmeye çalışmış ve geçen her günde daha az çivi çakmış. Nihayet bir gün gelmiş ki hiç çivi çakmamış. Babasına gidip söylemiş. Babası yeniden tahta perdenin önüne götürmüş.

“Bugünden başlayarak tartışmayıp, kavga etmediğin her gün için tahta perdeden bir çivi çıkart.” demiş. Günler geçmiş bir gün gelmiş ki her çivi çıkarılmış. Babası ona: “Aferin iyi davrandın; ama bu tahta perdeye iyi bak. Artık çivi yok; fakat çok delik var. Geçmişteki kadar temiz ve güzel olmayacak.” demiş.

“Arkadaşlarla tartışıp kavga edildiği zaman kötü kelimeler söylenebilir. Her kötü kelime bir yara (delik) bırakır. Bin defa özür dilesen kendini affettirmeye çalışsan bile bu tahta perdedeki çivi delikleri gibi kalbinde yara kalacak ve kapanmayacaktır.”

 

Not: Bu yazı "hello kity" adlı üyemiz tarafından gönderilmiştir

 



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »