Ramazan Günlüğü 3. Gün Heyecanı


​     

Bugün orucumun üçüncü günü. Artık büyüdüm ve tam gün oruç tutuyorum. Kardeşim hala tekne orucunda. Bana sorarsanız tekne orucu bile tutmuyor. İki de bir, bir şeyler yiyor. Söyleyince de unuttuğunu söylüyor. Ben onun yaşındayken tam gün bile tutmuştum.

         Bugün midemde bir şey var sanki. Midemi kazıyıp duruyor. Çok da susadım. Bir bardak su ne kadar da kıymetliymiş. İnsan susayınca anlıyor. Evet, susadım da acıktım da ama sabrediyorum. Oruç insana sabrı öğretiyor.

Evet, oruçta biraz zorlanmaya başladım ama Cennet ucuz değil. Bizi çok seven Rabbimizin emrini tutmak müthiş lezzetli. Hatta en güzel yemeklerden daha lezzetli.

         Bugün sadece oruç tutmadım. Kur’an da okudum. Ramazan ayında 1 Kur’an harfine 1000 sevap veriliyormuş. Hele cumalarında binlerce sevap oluyormuş. Bu yüzden bu sevapları kaçırmak istemiyorum.

         Markette indirim olunca bizim bütün komşular koşa koşa markete gidiyor. Aynı onun gibi Ramazan da bol bol sevap dağıtıldığı ay. Oruç ve diğer ibadetleri koşarcasına, sevinçle yapmamız lazım. Bir tek Ramazan 80 senelik bir ömür neticesini kazandırabiliyormuş.

Oh Rabbim! İyi ki Ramazan denen bayram gibi bir ay vermişsin. Sana binlerce kez şükrolsun.

Çizen: Hatice VANLI



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »

Henüz kimse yorum yazmadı.