Ramazan Günlüğü İlk Gün Heyecanı


Merhaba arkadaşlar. Bugün Ramazan’ın ilk günü. Üç aylardan ikisi hemen  bitti ve Ramazan’a geldik.

         Annem Ramazan geldi diye sevinemiyor. Üç ayların ikisi çabucak bitti. Ramazan da çabuk biter diye üzülüyor.

         Annem çok hoş. Daha bitmeden biteceğini düşünüyor. Geçen sene “Ramazan günahlarımızdan dolayı bize darıldı galiba. Çabucak çekip gitti.”diye az üzülmemişti.

         Annem böyle düşünse de ben Ramazan’ın geldiğine çok seviniyorum. Günlerden beri beklediğim nihayet geldi. Hem de iki güzellik birden.

         Bu sene de Rabbim hep 2 güzelliği bir arada verdi. Berat gecesi Cuma gününün gecesiydi. Hem Berat, hem Cuma .İkisi bir arada .Oh! Ne güzel!

         Şimdi de 6 Mayıs. Hem Hıdrellez hem de Ramazan. Yine ikisi bir arada.

         Hızır Aleyhisselam hayattaymış arkadaşlar. Hem de farklı bir hayat tabakasındaymış. Bizim gibi yiyor, içiyormuş. Fakat yemek yemeye ihtiyacı yokmuş. Nurani olduğu için de bir anda çok yerlerde bulunabiliyormuş.

         Hatta Amasya Sultan Beyazıd Camine sabah veya ikindi namazlarında kırk günde bir defa uğrar deniliyor.

         Ben hiç Hızır(A.S.)ı görmedim. Ama göreceğim inşallah. Neden mi? Çünkü yüz yaşını geçmiş bir nine bana defalarca “Hızır elini öpsün .” diye dua etti. Allah yaşlıların duasını geri çevirmez. Ben de büyüyünce kim elimi öperse çok dikkatli olacağım. Bunlardan biri Hızır( A.S) olacak ama acaba hangisi?

         Ne yapayım çok konuştum. Bir taraftan Ramazan, bir taraftan Hıdrellez. Sevinçten akıl mı kaldı insanda? Şimdilik bu kadar. Yarın görüşürüz inşaallah

Çizen: Hatice VANLI



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »

  • 13 Ağustos 2019, Salı - 15:58

    bilal mutlu
       bilal mutlu - İstanbul


    hepinizin bayramı mübarek olsun daha nice bayramlara inşallah

  • 08 Mayıs 2019, Çarşamba - 13:17

    Ayşen Soydan Ayşen Soydan


    Çocuklar için harika bir şey olmuş Bu alanda önemli bir ihtiyacı karşılayacağını düşünüyorum. Emeklerinize sağlık . Böyle bir siteden habersiz olmam benim kaybımcalismalarin devamını bekleriz