İçimizdeki Yaramaz Çocuk ve 11 Ayın Sultanı (Ramazan)


Resim: 5 yaşındaki Zümra Gül Kızılcan'a aittir

 

Ramazan orucu; İslam'ın şartlarından biri olan oruç her müslümana farzdır. Oruç Allah rızası için tutulmalı. İman etmiş her bilinçli insan iftar vaktine kadar bişey yiyip içmemelidir. Ramazanda bol bol Kur'an okuyup ibadetlerimize gereken önemi vermeliyiz. Sabretmeli namaz kılmalı ve dua etmeliyiz

Bunların yanında Ramazan ayı yardımlaşmanın gözle görülür biçimde arttığı bereket ayıdır. Ramazan yardımlaşma ayı olduğundan fakir ve yardıma muhtaç kimselere de yardım edebiliriz. Yardım ederken onları üzmeden, gönüllerini kırmadan Fitre ve zekât yardımlarını uygun şekilde vermeliyiz.

Kur'an ramazan ayı içerisinde inmeye başlamış. Rahmet ayı geldiğinde;

İçimizdeki Yaramaz Çoçuk da oruç tutmayı sevmediğinden, ramazanda yaptığı kötülükleri iyice arttırır. İmanlı ve akıllı çocuğa oruç tutturmamak için çeşitli oyunlarla oruç tutturmak istemez, ibadet etmesin diye onu kandırmaya çalışır.

İmanlı ve akıllı çoçuğa der ki : "Senin yaşın daha küçük, sen bütün gün aç susuz duramazsın, büyüdün mü tutarsın. Hem yaşın küçük ibadetle meşgul olma, bak ne güzel bir gün oyna-eğlen, oyundan sonra karnın acıkır. Yemeklere bak; tatlılar, dondurmalar ne nefis görünüyor. Oruç tutarsan bunlardan yiyemezsin, oyun oynayamazsın. Hayatın tadını çıkarmalısın. Yardıma muhtaç olanlara da yardım etme başkaları yapıyor zaten, senin vermene gerek yok" der ...

Fakat imanlı ve akıllı çoçuk, sözlerine kanmaz içindeki yaramaz çocuğa şöyle der; "sen bana yine kötülük yapmak ve yaptırmak istiyorsun ama ben senin oyunlarına kanmayacağım inşaallah. Rabbimiz Kur'an'ı Kerim'de bir ayetinde buyuruyor ki: "Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı" ( Bakara,183)

Benim yaşım henüz küçük ama Ramazanda oruç tutmanın önemini biliyorum. Oruçlu geçen zamanda dua ve ibadetle geçen her dakika ömür dakikalarında bereketini hem bu dünyada hem de cennette göreceğim. Oruç kalkandır.

Hem sen bana oruç tuttuğum için kötü şeyler yaptırmaya çalışıyorsun beni farz olan oruçtan uzaklaştırmaya çalışman fayda vermez. Çünküüü ben imanlı ve akıllı çoçuğum, seni dinlemiyorum ... Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) de bir hadisinde "Oruç tutunuz, sıhhat bulursunuz " ve "Her şey'in bir zekâtı vardır. Vücudun zekâtı da oruçtur." buyurmuş. Öyleyse ben de Rabbimiz'in veEfendimiz'in emirlerine uymalıyım. Çünkü Onlar benim için kötü birşey istemezler." der.

 

 

 



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »

Henüz kimse yorum yazmadı.