Kedi Tavsiyesi


Merhaba ben Sarman ; şu uyuklayan kedi ."Uyuyorsan nasıl konuşuyorsun?"denirse uyukluyorum dedim,  uyuyorum demedim.

 Bir gözümü açıyorum etrafı kolluyorum sonra gözümü kapatıyorum.

 Evet motosiklette olduğuma şaşırdınız değil mi? Biraz sonra uykumu alınca motosiklete binecek miyim? Bilmiyorum belki de binerim. Zaten bindim bile.                             

        Şu an motosikletle gezemiyorsunuz. Sanki eskiden gezerken etraftaki Rabbimizin kudret mucizeleri olan ağaçları, çiçekleri  çok  mu tefekkür ettiniz? Her an yeniden nakışlar yapılan gökyüzündeki sanatı fark ettiniz mi? Kuşların ağaç minberlerine çıkarak şükredip, zikrettiklerini fark ettiniz mi? Yoksa bunları önemsemediniz mi?

            Şu an dışarı çıkamıyorsunuz diye üzülüyorsunuz değil mi? Bence üzülün:  eee ev cezası almak kolay değil. Bir zamanlar sahibimin küçük bir oğlu vardı. Yaramazlık yapınca onu çok seven annesi aklı başına gelsin diye evden çıkmama cezası verirdi. Şimdi de size evden çıkmama cezası verildi.Niye mi?  Elbetteki yaramazlıklarınız için.

        Zulüm yaptınız.Savaşlarda  insanları perişan  ettiniz. İnsanları evlerinden barklarından ettiniz.Rabbimize şükretmediniz. Hayvanları öldürdünüz, ağaçları kestiniz. Sizi yoktan var eden Rabbinizin günde 5 defa davet etmesine kulaklarınızı tıkadınız. Ellerinizdeki telefonla saatlerce mesajlara baktınız; kainattan gelen mesajları fark etmediniz . Saatlerce oyun oynadınız ,ömür sermayenizi boşa harcadınız. Maçlara toplandıniz, sinemaya, davetlere toplandınız  ama Rabbiniz için bir araya toplanamadınız.

       Daha sayayım mı? Ama saymama gerek yok .Herkes kendisinin ne yaptığını çok iyi bilir.

         Madem ,dışarı çıkmama cezası aldınız. Uslu çocuklar gibi olun,yaramazlık  yapmayın, sonra da dışarı çıkın. Benden kedi tavsiyesi; ister uyun ister uymayın.

          Siz evlere tıkılırken ben de böyle motosikletinizde  keyif yaparım işte!..



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »

  • 10 Nisan 2020, Cuma - 18:57

    dale koc dale koc


    teşekkürler