Tohumun Duası


1- Merhaba ben TOHUM. Ne canlıyım ne de cansız.Çok uykum var.Bu yüzden bana uykuda canlılar deniliyor. Ama o da ne? " Uyan!" diye bir emir geliyor .

2 - Uykum açılıyor, kalbimde bir dua var : "Allah'ım bana güç kuvvet ver, bana yeşermeyi nasip et. Senin isimlerini en güzel bir şekilde göstereyim "

3 - Kapımı açmak istiyorum ama açılmıyor.Ne yapsam ki? Tamam! Bismillah demeliyim. Evet, şimdi kapım açılıyor toprağa çıkmaya başlıyorum. O da ne? Toprak, güneş, su, hava da benim için dua ediyor: "Allah'ım bu tohumu yeşert, onu büyüt!"

4 - Evet, dualarımız kabul oluyor, git gide büyüyorum. Karnım acıkmıştı, bana kök takıldı.Köklerim ile topraktaki yiyecekleri yiyip karnımı doyuruyorum. Boyum da iyice uzadı.

5 -Simdi beni tanıyacak mısınız bakalım ?

Ben başlangıçtaki küçücük tohumum. Rabb'im Halik ismiyle beni yarattı ,Sani ismiyle çok sanatlı yaptı. Müzeyyin ismiyle beni süsledi . Rezzak ismiyle rızkımı topraktan gönderiyor. Hakim ismi ile yapraklarıma, çiçeğime , gövdeme ve köklerime birçok gayeler, hedefler yüklüyor. Daha birçok ismi üzerimde görünüyor. Allah'ım sana şükürler olsun dualarımızı kabul ettin. Sen'in isimlerini şimdi çok daha güzel anlatıyorum.

E. Yücel çizdi Nergiz Rana Elgün seslendirdi.



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »

Henüz kimse yorum yazmadı.