Sevdiğimiz Şeyleri Vermek


Arkadaşlar ben bu yıl üçüncü sınıfa gidiyorum:) Dün dördüncü ders beden eğitimiydi. Beden eğitiminde dışarı çıktığımızda erkekler futbol oynuyordu. Kızlar da hep birlikte yağ satarım bal satarım oynuyorduk. Bazen de parka gidiyorduk. O gün istop oynadık.

Ders bitmişti. Burak arkadaşım çok susamıştı. Arkadaşlarımdan su istemişti. Tam o sırada ben şöyle söyledim: "Burak, gel ben sana su verebilirim." Burak da "verir misin lütfen?" dedi. Ben elimdeki büyük su şişemi Burak'a verdim. Burak da çok mutlu oldu ve bana teşekkür etti. 

O benim en sevdiğim su şişemdi. Ama şişeyi ona vererek güzel bir şey yapmış oldum.

Bugün de Elif Teyzem'in elinde siyah güzel bir çanta vardı. "Teyzecim, bu çantayı alabilir miyim?" dedim. Teyzem de şakadan, "o zaman sen de bana o sevdiğim küçük kırmızı çantanı getir bakalım" dedi. Hemen aşağıya koştum ve kırmızı çantamı getirdim. Ama teyzem bana bakmıyorken, ben oyun odamdaki onun sevdiği kırmızı kalpli anahtarlığı da çantanın içine attım. Ve çantamı teyzeme verdim. 

Teyzem kırmızı çantayı görünce çok şaşırdı. "Ama Zeynep'cim, ben şaka yaptım" dedi. Ben çantanın içinde bir de hediye olduğunu söyledim. Çantayı açınca çok beğendiği anahtarlığı gördü. Sonra çok şaşırdı, "Hiii Zeynep'cim nasıl verirsin bunları bana?" dedi. 

Ben, isteyerek verdiğimi söyledim. Sonra da biraz önce size anlattığım olayı anlattım.

Teyzem, "aferin sana Zeynep, sen sevdiğin şeyleri vererek sevap kazanmış oldun. Allah sevdiğimiz şeyleri vermemizi istiyor. Ve böyle yapmadan iyiliğe eremeyeceğimizi, yani iyi insanlar olamayacağımızı haber veriyor."

Teyzecim, böyle şeyler yaparsak Allah bizi çok sever değil mi?" dedim.

Bana sarıldı, koklayıp öptü ve "evet, benim iyi kalpli kızım" dedi.

 



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »

  • 17 Temmuz 2014, Perşembe - 09:46

    E. Zeynep E. Zeynep


    İnşaAllah Zeynep arkadaşım :))

  • 14 Nisan 2014, Pazartesi - 19:27

    zeynep0123
       zeynep0123 - Ankara


    maaşallah çok güzel