Yaramaz Zıp Zıp


Bir zamanlar bir kız varmış. Bu kızın adı Hande'ymiş. Onun elbisesinde 3 düğme varmış. Düğmelerden en üsttekinin adı Çık Çık, ortadakinin adı Zıp Zıp'mış, en alttakinin adı da Çıt Çıt'mış. O Zıp Zıp hiç yerinde duramazmış. Elbisede sallana sallana sadece bir ipi kalmış. O ip de koparsa Zıp Zıp yere düşecekmiş.

Bir gün Hande bahçeye çıkmış. Hep zıplayıp hoplayarak oynarmış. Hande zıp zıp zıplarken Zıp Zıp'ın ipi bir anda kopmuş.

Zıp Zıp:

- Eyvah! İpim koptu! diye bağırmış. Sonra kendini yerde bulmuş.  Yuvarlanmış ve  bir  uğur   böceği  ailesinin  kapısının  önünde  olduğunu  görmüş.  Evden  bir  uğur  böceği  çıkmış. O  uğur  böceği  ailesinin  kapıları  olmadığı  için  anne  uğur böceği Zıp  Zıp'ı  kapı olarak kullandıkları deliğe kapı yapmaya karar vermiş. Yavrularına da artık kaçmamalarını söylemiş. Sonra anne uğur böceği gitmiş. Yavrular Zıp Zıp'a dışarıya çıkabilmek için "önümüzden çekilsene" diye bağırıyorlarmış.  Ama Zıp Zıp, "kımıldayamıyorum" diyormuş. Yavrular da "o zaman biz seni iterek çıkartalım" demişler.  Üçü birden iterek Zıp Zıp'ı yerinden çıkarmışlar. Böylece yavrular da dışarı çıkmış.

Zıp Zıp da yuvarlana yuvarlana bu sefer bir kedi ailesinin yanına gitmiş.  Anne kedi "yavrularımın oynaması için ne kadar da güzel bir oyuncak" demiş. Zıp Zıp'ı yavrularına götürmüş. Yavrular Zıp Zıp'ı görünce çok sevinmişler. Birbirlerine yuvarlayarak oynamışlar. Zıp Zıp çok yorulmuş. Yol kenarındaki bir ağacın altında dinlenmeye başlamış. O sırada Zıp Zıp tanıdık bir ses duymuş. O Hande'nin sesiymiş. Hande de ağacın altındaki Zıp Zıp'ı görmüş. Hemen eğilip almış ve annesine dikmesi için götürmüş.

Bu defa annesi Zıp Zıp'ı çoook daha sıkı dikmiş. Ve Zıp Zıp arkadaşlarının yanına geri dönmüş. Yerine geri döndüğü için çok şükretmiş. Bir daha yaramaz olmamaya söz vermiş.



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »