Meva'nın Özlemi


Meva 7 yaşında 2. sınıfta okuyan sevimli bir arkadaşınız.

Annesi ve babasıyla birlikte Ankara'da yaşıyor.

Aslında bir de ağabeyi var ama o yurt dışında bir üniversitede okuyor.

Meva'nın bir sıkıntısı vardı arkadaşlar. O, ağabeyini çok özlüyordu.

Onu son olarak 2 ay önce görmüştü ve yaz tatiline kadar bir daha göremeyecekti. Aslında ağabeyi de dönüp Türkiye'de öğrenimine devam etmek istiyordu ama girdiği sınavda başarılı olamamış, gelememişti.

Meva sürekli ağabeyine özleminden şikayet ediyor, annesine, babasına, arkadaşlarına hatta öğretmenine bile bu konuda dert yanıyordu.

Meva'nın bu sıkıntısını okulunun Din Dersi öğretmeni de öğrendi bir gün.

Teneffüste yanına gelip, öğle arasında yemek yerken konuşma teklifinde bulundu.

Meva sevinerek kabul etti.

Öğleyin yemekhanede bir masada oturup öğretmenini beklemeye başladı.

Az sonra öğretmeni geldi.

Zaman kaybetmemek için bir taraftan yemeklerini yiyerek konuşmaya başladılar.

Bir ara öğretmeni sıkıldığı konuyla ilgili Allah'a dua edip etmediğini sordu Meva'ya.

Düşündü, gece yatağına yattığında bazen dua ediyordu ama uykuya yeniliyor, duasını tamamlayamadan uyumuş oluyordu.

Öğretmeni, "bak Meva kızım" dedi. " Dua, Allah ile aramızda özel ve sıcak bir bağlantı kurmaktır. Tüm sıkıntı ve isteklerimizi Allah'a açar ve O'na yalvarırız. Allah dualarımızı karşılıksız bırakmaz."

"Çaresiz kaldığımızda bize sadece O yardım eder.

Hatta gerçekleşmesi zor gibi görünen bir isteğimizi de Allah kabul eder. O çok büyük güç sahibidir, her şeye gücü yeter. Sen ağabeyinin buraya gelmesini istiyorsan bunun için çok dua et. Ağabeyinin burada okuması hayırlıysa, Allah sınavı kazanmasına yardım eder" dedi.

"Örneğin sen yaşadıkların karşısında olumsuz düşüncelere kapılacağın yerde dua etsen, sorunun da çözülür. Dua çok güçlüdür Meva'cığım. İstediğin bir şey için kafanı boşu boşuna yorman gereksiz, dua etmek ne kadar kolay. Duana karşılık alamamak gibi bir kuşkuya da kapılma. Allah senin için en hayırlısı nasılsa, isteğini o şekilde yerine getirir" diye sürdürdü konuşmasını.

Bu arada her ikisi de yemeklerini bitirmişlerdi. Öğretmeni ağzını peçeteyle silerken, "ayrıca şunu da hiç unutma yavrum, her an ve her yerde Allah'a dua edebilirsin. Evde, okulda teneffüste, servis otobüsünde ve ayaktayken, otururken, yatarken, her durumda dua edilebilir" dedi.

Birlikte yemekhaneden çıktılar. Meva ayrılırken öğretmenine teşekkür etti. Ağabeyi için dua ederek sınıfına doğru yürüdü.

 



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »

Henüz kimse yorum yazmadı.