Rabbimiz İçin Sabrederiz


Allah'ın rızasını ve sevgisi kazanabilmek için Allah’ın beğendiği güzel ahlâkı yaşamalıyız. Karşılaştığımız her durumda güzel ahlakı yaşamada sabırlı olmamız gerekir. İbadetlerimizde ve kulluğumuzda sabırlı olursak Allah bizi çok sever.

Allah, her şeyi kontrolü altında tutar, O’nun izni olmadan hiçbir olay gerçekleşmez. Başımıza gelen her olayı Allah bizim için hayır ve hikmetle yaratır. O bizim dostumuz ve yardımcımızdır. Bazı olayları biz kötü gibi görürüz ama Allah onu da bizim iyiliğimiz için yaratmıştır. Hem de bize taşıyamayacağımız ağır yükleri yüklemez.

Rabbimiz sabır konusunda da bizim yardımcımızdır. Allah her an bizim yanımızdadır. Biz de O’nun yardımıyla diğer ibadetlerimiz gibi sabır ibadetini de hayatımız boyunca sevinçle yerine getiririz. Allah Kur’an’da bizden “güzel bir sabırla” sabretmemizi ister. Biz de şikayet etmeden sabredersek hem Allah’ın emrini yerine getirmiş hem güzel ahlak özellikleri göstermemiz karşılığında Rabbimizin sevgisini ve rızasını kazanmış oluruz.

Sabır her durumda güzel ahlakı yaşamak için gösterdiğimiz kararlılıktır arkadaşlar. Namaz nasıl özen gösterilen bir ibadet ise sabır da, tevekkül yani Allah’a dayanıp-güvenmek de şükretmek de çok önemlidir. Zamanı geldiğinde yerine getirmemiz gerekir. Allah bize Kur’an’da şöyle buyuruyor:

"Rabbin için sabret" (Müddessir Suresi, 7)



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »