Rengârenk Meyveler ve Suları


Rabbimiz yazın sulu sulu, kışın içi vitamin dolu ve rengârenk, çeşit çeşit meyveleri bizim için çamurlu topraktan çıkarır. Yazın suya daha çok ihtiyaç duyarız; meyveler suyla doludur. Kışın vitamine daha çok ihtiyacımız olur; kış meyvelerinin içi vitaminle doludur.

Bir çekirdek toprağa atılır; içinde dolu dolu çekirdek bulunan kavunlar, karpuzlar, mandalinalar, elmalar olarak bize geri döner. O meyvelerin suları da çok güzeldir. Bakın rengârenk ve bize kuvvet verecek, hastalıklardan koruyacak vitamin ve minerallerle dolu. Annemizin, babamızın ya da ninemizin bizim için hazırladığı bu lezzetli meyve sularını hiç karşı çıkmadan içelim. Hazırlayan büyüğümüze teşekkür edelim. Ama en çok da bu nimetleri veren Rabbimize şükredelim.

Allah çok merhametlidir; çevremizde gördüğümüz her canlıyı, rengarenk çiçekleri, hayvanları, bitkileri, çamurlu topraktan mükemmel tat ve kokuya sahip bir şekilde çıkan üzümleri, çilekleri, elmaları, portakalları, narları hep bizim için yaratır. Hastalandığımız zaman bize şifa verir. Allah bizi çok sever, dualarımızı işitir, tek dostumuz ve yardımcımız Rabbimizdir.



Yorumlar

255 karakter kaldı

Üye girişi yap ve yorumla » Üyeliksiz yorumla »

Henüz kimse yorum yazmadı.